Založení fanklubu, začátky fanklubu, budoucnost fanklubu!

05.02.2010 18:08

Fanklub jako takový už existoval v sezóně, kdy se v Jihlavě hrála první liga, ale jeho „zakladatelem“ byl vlastně přímo klub a jeho fungování nebylo dlouhého trvání, ale zanedlouho tomu bude rok (27.2.2010 to bude přesně rok), co se pár fotbalových nadšenců sešlo v restauraci „U Švejka“ s nápadem obnovit fanklub, lépe řečeno začít úplně od začátku, ale tak, aby se o chod fanklubu starali sami fanoušci.

Jedním z prvních kroků bylo „rozdělení“ určitých povinností mezi sebe. Oficiální mluvčí fanklubu se stala Wewerka, kterou někteří z vás znají s fanshopu pod novou tribunou.

Prvním větším počinem pod hlavičkou samotného fanklubu  byl výjezd na Duklu. Zúčastnilo se zhruba 100 fanoušků, bohužel vše se neobešlo bez určitých problémů, díky kterým se pár fanoušků minimálně na nějaký čas s fanklubem na výjezd nepodívá. O co konkrétněji šlo zde nemá cenu rozebírat, chtěl jsem pouze poukázat na fakt, že někteří fanoušci, mají možná strach jezdit na venkovní zápasy, protože mají strach z nepořádku v autobuse a na stadionu, ale s fanklubem vůbec takové obavy mít nemusí, už z tohoto důvodu doufáme, že se v jarní sezóně fanklub rozroste o pár dalších členů a na venkovní stadiony nás bude jezdit více a více. Za zmínku stojí i výjezd například do Třince, kam s námi přímo v mikrobusu jel Vašek Winter, který v té době nehrál, kvůli zranění. Při našem prvním výjezdu do Sokolova, jsme se před zápasem, díky panu Markovi, dostali přímo do kabiny a setkali se s hráči. A pro změnu na naší letošní cestě do Sokolova s námi jel předseda představenstva Jiří Pech. Nebo například i poslední výjezd loňské sezóny, kdy jsme přímo po zápase dostali od hráčů, bílé hrané dresy, další zajímavý byl i výjezd do Hornu na mezinárodní přátelský zápas, i na tom je vidět, že výjezdy s námi jsou naprosto bezproblémové, navíc při nich člověk zažije i něco „navíc“.

Samozřejmě činnost fanklubu nechceme omezit jen na výjezdy, ale i různá chorea, vymýšlení chorálů a podobně. Jedním z takových příkladů může být velké choreo při zápas proti Bohemians 1905 na domácím stadionu. Jednalo se o první takový pokus, takže výsledek nebyl úplně ideální, ale alespoň víme, co příště zlepšit, takže pokud se domácí stadion na jaře alespoň přiblíží návštěvě proti Bohemians určitě na sebe další podobná chorea nenechají

dlouho čekat.

Dále jste určitě zaregistrovali dva charitativní zápasy proti fanouškům Dukly, kdy výtěžek šel na dětské centrum v Jiráskově ulici. První zápas se odehrál přímo na trávníku hl. stadionu, kdy jsme sice prohráli, ale důležitá byla vybraná částka přes 10 tisíc korun. Odveta se odehrála nedávno na ledě horáckého zimního stadionu, kde jsme Duklákům prohru z „domácího hřiště“ oplatili, ale opět byla důležitější vybraná částka, která šla na dobrou věc.

Výše jsem psal i chorálech, nic takového jsme zatím neudělali, lépe řečeno nepustili dál i když pár návrhů tu bylo. Rozhodně máme v plánu se o nějaký chorál pokusit a v kotli ho prosadit. Samozřejmě pokud někoho z vás napadne nějaký námět na chorál, neváhejte ho poslat na mail fanklubu, popřípadě ho dát klidně do diskuse na těchto stránkách, budeme rádi za každý nápad.

A samozřejmě i v budoucnu chystáme další výjezdy nebo i akci darování krve společně s klubem a různé další aktivity, ještě více chceme razit heslo „Společně to zvládneme“, hlavně tím, aby i fanoušci mohli být určitou součástí „týmu“, který chce dosáhnout společného cíle a to postupu do první ligy!

Tak se k nám přidejte, ať můžete být i vy součástí týmu!

A pro zajímavost počet ujetých kilometrů jednotlivých členů fanklub:

Fanklub FC Vysočina - kilometrická banka.xls (26 kB)

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.