Vydařený páteční večer

24.11.2009 15:13

Tak opět po čtrnácti dnech zavítal na stadion v Jiráskově ulici druholigový fotbal. Od šesti hodin tu změřila síly domácí Vysočina se Zenitem Čáslav, tedy s týmem, který nám v loňském ročníku překazil postupové plány.

Na stadion zavítali i zaměstnanci PSJ, kteří měli v Jihlavě výroční schůzi. Asi stopadesátičlenná skupinka se sešla ve VIP prostoru, v rohovém komíně nové tribuny. Zde mimo jiného obdrželi od klubu starší verzi dresů, aby hned poté mohli zaplnit, a tím i prožlutit novou tribunu.

Ve fanshopu naopak staré dresy vystřídali zbrusu nové. Nejen klub, ale také fanklub přišel s novinkou. Domácí kotel zaplnili velmi povedené nové vlajky z dílny firmy Sedmík. I Ježourovi narostla vypadlá bodlina. Nic s toho ovšem nevymazalo debakl ze Sokolova, a tak na řadu museli přijít sami hráči, aby si naklonili fanoušky opět na svou stranu, a ukázali, že fotbal hrát umí, a že i v letošním roce to s postupem myslí vážně.

 

Začátkem utkání to ovšem rozhodně nedokázali. Již ve čtvrté minutě se z blízka prosadil hostující Kotyza. A asi každému se znovu vybavil již zmiňovaný zápas v Sokolově. Přesto snad většina fanoušků věřila v otočení zápasu (prvního v letošní sezóně). A těm, kteří nevěřili, dal důvod Standa Tecl. Který v rozmezí 19. a 22. minuty takřka ze stejného místa prostřelil hlavou brankáře Čáslavi. A to se již začali ozývat, alkoholem posilnění, “PSJ lidé“, kteří tak společně s kotlem začali tvořit báječnou atmosféru, která s přibývajícím časem, a zejména se zvyšujícím se skóre vrcholila. Nutno dodat, že někteří byli na zápase vůbec poprvé. Navíc se jednomu človíčkovi z PSJ podařilo přemluvit nositele Ježoura, aby mu převlek zapůjčil a mohl tak více rozpumpovat fanoušky z PSJ. Podařilo se mu to parádně, stačilo ukázat kolegům, kdo se skrývá uvnitř a začali mu doslova zobat z ruky. Sektorem B1, kde se zaměstnanci PSJ nacházeli, se tak začala vznášet jedna mexická vlna za druhou. Postupem času dostal do své moci celou novou tribunu. TÍM PATŘÍ ZAMĚSTNANCŮM PSJ VELKÝ DÍK. Doufejme, že se alespoň některým na fotbale zalíbilo, a příště přijdou zas. Tradiční nositel maskota, sice už ruce a nohy fanoušků tolik nerozhýbal, upozornil na sebe ovšem jinak. Při rozpleskávání nové tribuny, začal tradičně hopsat z jedné strany tribuny na druhou. Ovšem nezvolil zrovna rovný krok, a tak se mu za nějaký čas postavil do cesty koš, který svým ohromným břichem povalil, spadl na něj, a vleže pokračoval v rozpleskávání tribuny, která již v té době skandovala, za pomoci kotle, „ježek, ježek, …“.

 

FC Vysočina tedy nakonec díky brance Pence, první v jihlavském dresu, a dalším trefám Mešanoviče, a Kadlece. A díky výtečně chytajícímu Štěpanovskému vyhrála 5:1, posunula se tak opět na šesté místo, velmi vyrovnané druholigové tabulky.

 

Příští zápas sehraje FC Vysočina v sobotu 31. října od 10:15 na hřišti Třince, na který pořádá

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.