Rozhovor se Standou Teclem!

16.02.2010 18:23

Přinášíme vám rozhovor s talentovaným útočníkem FC Vysočina Standou Teclem, který v zimě odešel na půlroční hostování s opcí do Slavie Praha.

Standa je odchovancem Herálce, ze kterého v roce 2002 přestoupil do FC Vysočina, už v létě 2008, ve svých 17ti letech, byl přeřazen do "A" týmu, ale výrazněji prosazovat se začal až v polovině roku 2009 a 1.5.2009 si připsal první druholigovou trefu proti HFK Olomouc. V letní přípravě si řekl o místo v základní sestavě a stal se jedním z tahounů týmu, právě proto si ho všimla pražská Slavia.

 

Jak jsi vnímal založení fungování fanklubu v FC Vysočina?

 

Založení fanklubu jsem samozřejmě vnímal velice pozitivně a myslím si, že nejsem jediný, komu se tento nápad zalíbil. Je velice příjemné vidět fanoušky na každém zápase.

 

Jaký to je pocit, že pokaždé venku i když se nedaří stojí fanoušci při vás?

 

Je fajn když vás fanoušci podpoří, když se zrovna nedaří, právě v tuto chvíli to potřebujeme nejvíc.

 

Stando, je pro Tebe příjemné setkávat se s fanoušky i mimo zápasy?

 

Osobně jsem se zúčastnil jednoho srazu hráčů s fanoušky, bylo to velice zajímavé povídání, které se odehrávalo v uvolněné atmosféře a myslím, že to bylo příjemné pro všechny, stejně tak hokej který se hrál po sezoně proti fanouškům Dukly.

 

Jak vnímáš přístup fanoušků k vám jako k hráčům?

 

Přístup fanoušků je naprosto fantastický i přesto že se nám nedařilo stáli jste za námi, za to vám patří obrovský dík

 

Vnímáš nějak povzbuzování fanoušků, respektive má to přímý vliv na Tvůj výkon potažmo týmu?

 

Myslím si že nejen mě, ale každému hráči podpora fanoušků velice pomůže. Když slyšíte povzbuzování fanoušků nedovolíte si vypustit žádný souboj, vyhecuje vás to k maximálnímu výkonu

 

Bavíte se mezi hráči o fanoušcích třeba po zápase, že je fajn, že Vás přijeli podpořit  či hodnotíte dokonce jejich fandění?

 

 Ano, s klukama jsme to několikrát rozebírali a především fanoušci, co jezdí na každý venkovní zápas např.Třinec, Sokolov… Takových fanoušků si hráči musí vážit a obdivovat je.                                                                       

 

Měl jsi možnost už se setkat ve Tvém novém působišti s tamními fans?

 

Zatím jsem tu možnost neměl.V sobotu 27.2 hrajeme první zápas a tam uvidím fanoušky Slavie  poprvé v akci a už se na to moc těším.

 

Určitě na Slavie je lepší atmosféra něž v Jihlavě, ale nebude Ti chybět podání roky po zápase s fanoušky?

 

Slavie je veliký klub a má mnoho fanoušků po celé české republice, kteří dojíždí i na zápasy. V tomto směru se jí zatím Vysočina rovnat nemůže, ale fanoušci Vysočiny a tradiční pozápasové podaní ruky mi bude zcela jistě chybět.

 

Plánuješ zavítat na domácí zápasy FCV v jarní sezóně?

 

Určitě když bude možnost, tak na zápase Jihlavy nebudu chybět.

 

Mezi fanoušky si oblíbený nejen díky výkonům na hřišti, ale svému lidskému chování k nim… Předpokládám, že na tom mají velký podíl Tvoji rodiče je to tak?

 

Rodiče mě vychovali, takže největší podíl patří určitě jim.:)

 

Díky, za rozhovor a ať se daří.. :)

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.