Statistiky podle fanouška aneb, kde mají nejlepší klobásu? Sezona 2009-2010

12.01.2011 00:14

Sice se značným zpožděním, ale přeci, :-) zde uvádím zajímavou a svým způsobem ojedinělou statistiku. Tato statistika se týká úrovně občerstvení kompletní výjezdové sezony 2009/2010. Další článek se bude týkat uplynulé podzimní části letošní sezony 2010/2011.

O uplynulé druholigové sezoně bylo napsáno již mnoho.  Internet, noviny a další média zaplavila statistická čísla, komentáře a posezonní hodnocení více, či méně úspěšných trenérů a jejich svěřenců. Své postřehy a celkové resumé zveřejnili i mnozí fanoušci. Nicméně se domnívám, že na jednu konkrétní věc se nezaměřil nikdo. Nepsané pořekadlo mezi českými fotbalovými fanoušky zní: „K fotbalu patří pivo a klobása“. Bohužel ne všude jsme mohli toto rčení na svých toulkách po českých, moravských a slezských stadionech dodržet. Servis pro hostující fanoušky se dá rozdělit zhruba do tří skupin. Do první skupiny se dá zařadit pouze pražská Viktoria Žižkov a Baník Sokolov. Zde naleznou ve svém sektoru příznivci hostů perfektní zázemí. Klobása, pivo, nealkoholické nápoje a další pochutiny jsou zde samozřejmostí. Zde výčet klubů, starajících se o fanoušky hostů na jedničku bohužel končí. Do druhé skupiny spadá drtivá většina druholigových klubů. Po příchodu do sektoru čeká cestou zmoženého fanouška nemilé překvapení. Po stánku s pivem, klobásami nebo například po sociálním zařízení zde není ani památky. V tomto případě záleží na domluvě s pořadateli a ochrankou. Některé kluby řeší tuto situaci roznáškou do sektoru (Karviná, Opava). Na těchto stadionech (Ústí nad Labem, Dukla Praha, Vlašim,  Most, Hlučín, Čáslav) je bezproblémová možnost se občerstvit  s domácími fanoušky. Samozřejmě je na posouzení domácího klubu, zda-li tyto „občerstvovací“ cesty nepředstavují bezpečnostní riziko. Právě z tohoto důvodu přistupují v Hradci Králové, Zlíně a Třinci na doprovod s ochrankou. Ve většině případech je však počet osob, které jsou spolu s ochrankou vpuštěny ke stánku značně omezen. Třetí samostatnou skupinu tvoří Vítkovice a rezerva Sparty, které komfort pro hosty neřeší nijak. Kde tedy utrmácený fotbalový fanoušek nejlépe nabere síly a novou energii do povzbuzování svých miláčků? Pro příznivce jihlavských barev je to Ústí nad Labem, bohužel již třetiligová Opava, Most a prvoligový Hradec Králové. Zde naleznete za své peníze bezkonkurenčně nejlepší kulinářský zážitek. Věřím, že se příští sezonu k těmto klubům bude moct přiřadit i zbytek druhé ligy.

Ceny klobás se na druholigových stadionech pohybují v rozmezí od 35,- do 40,-. Standartně je ke klobáse podáváno pečivo (v drtivé většině chléb).

Zde uvádím klobásovou tabulku uplynulého ročníku druhé ligy. Hodnocení je stejné jako ve škole (1 nejlepší, 5 nejhorší)
1. Ústí nad Labem 1           
2. Hradec Králové 1           
3. Opava 1-                       
4. Most 1-                       
5. Dukla Praha 2               
6. Baník Sokolov 2         
7. Vlašim 2                       
8. Viktoria Žižkov 2-        
9. Hlučín 3                       
10. Čáslav 3                       
11. Karviná 3                  
12. Třinec 4                    
13. Zlín 4-                         
14. Vítkovice nehodnoceno z důvodu chybějícího občerstvení
15. Sparta Praha „B“ nehodnoceno z důvodu chybějícího občerstvení

 

 

Owen

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.